Skip to content

Heeft de manier waarop je denkt en voelt invloed op de algehele gezondheid van je huid?

april 27, 2021
Heb je ooit het gevoel dat je huid je gewoon niet leuk vindt, hoe goed je het ook behandelt? Je hebt een breed scala aan producten geprobeerd, variërend van drogisterijmerken tot dure high-end lijnen, verschillende huidverzorgingsroutines, je dieet gewijzigd en overgestapt op zijden kussenslopen. Je huid moet gezond en stralend zijn, maar ondanks al je inspanningen loop je nog steeds tegen problemen aan. Misschien is er een onderliggend probleem dat je misschien nooit hebt overwogen: je eigen geest.

Heeft de manier waarop je denkt en voelt invloed op de algehele gezondheid van je huid?

Zelfs huidverzorgingsproducten van de hoogste kwaliteit kunnen de effecten van stress op het lichaam niet bestrijden. We weten allemaal dat overmatige stress een tol kan eisen van onze geestelijke gezondheid, maar niet iedereen realiseert zich hoeveel het ons fysieke welzijn beïnvloedt. Wanneer het lichaam constant onder druk staat maakt het meer cortisol aan, het ‘stress’ hormoon. Cortisol is verantwoordelijk voor veel dingen, waaronder het werken als een ontstekingsremmer en het beheersen van zout- en waterbalans. Deze zijn erg belangrijk als het gaat om de conditie van je huid. Een vochtarme huid ziet er dof en droog uit, terwijl een ontstoken huid roodheid en soms zelfs huiduitslag heeft.

Soms is stress onvermijdelijk, maar je kunt je geest trainen om er beter op te reageren. Positiever leren denken, spreken en handelen zal je mentale (en dus fysieke) gezondheid op vele manieren verbeteren. Je kunt beginnen met het lezen van boeken over hoe je een positievere mindset kunt bereiken, yoga of meditatie kunt beoefenen en jezelf gewoon kunt omringen met positieve dingen en mensen. Je geest is oneindig veel waardevoller dan je je realiseert.

Holland Rose streeft ernaar om huidverzorging te creëren die ongeëvenaard is in zijn kwaliteits- en duurzaamheidsinspanningen, maar het werkt het beste in combinatie met een positieve kijk op het leven.